Lidmaatschap

 
U bent werkgever in de kunststof- en rubberindustrie en wilt de arbeidsvoorwaarden van uw werknemers goed, makkelijk en betaalbaar regelen. Dat vraagt vanzelfsprekend maatwerk waarbij de arbeidsvoorwaarden-cao voor de kunststof- en rubberindustrie misschien een goede basis is. Sluit u ook aan bij NWBC en geniet van de voordelen van het lidmaatschap. Wij geven u graag nadere informatie.
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Chemie en kunststoffen thema van gepassioneerd jongerendebat

Voor het tweede jaar werd de European Youth Debating Competition (EYDC) in Nederland gehouden. Voor de Nationale Finales in Amsterdam kwamen 43 studenten van vijf scholen samen in een gepassioneerd en prettig debat. De drie winnaars vertegenwoordigen ons land in de Europese finale, die tijdens de 51e EPCA-jaarvergadering zal plaatsvinden.

Deze competitie is een initiatief  van The European Petrochemical Association (EPCA) en PlasticsEurope. Het is speciaal gericht op jongeren tussen de zestien en negentien jaar. De 2017 editie vindt plaats in zeven Europese landen en heeft als thema: ‘People, Planet, Profit in de digitale tijd: Met of zonder petrochemie en kunststoffen?'. De deelnemers debatteren hiermee over de belangrijkste thema’s van onze moderne maatschappij en welke bijdrage de petrochemie en kunststoffen leveren in dit digitale tijdperk.

Interactief debat
In Amsterdam, net als in de andere nationale finales, kregen de studenten voorafgaand aan het debat een professionele training in openbaar spreken. Daarna werden de deelnemers verdeeld in vaste groepen met voor- en tegenstanders en een aantal vrije sprekers die de mogelijkheid hadden om vanuit hun eigen visie te debatteren. Bovendien werden deelnemers en leden van het publiek aangemoedigd om te laten zien hoe overtuigd zij waren van de toespraken en argumenten, door groene of rode stembiljetten te tonen en daarmee een interactief debat te stimuleren.

Overtuigende winnaars
Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van industrie, docenten en deskundigen met inbegrip van een lid van de Raad van Bestuur van EPCA en PlasticsEurope, waren verantwoordelijk voor de selectie van de laatste drie finalisten. Op basis van hun vermogen om zich uit te drukken met goede geïnformeerde, logische en overtuigende argumenten en de interactie met anderen, werden de winnaars geselecteerd. De drie winnaars waren uiteindelijk Noah Windemuth-Rotteveel, Natali Nedkova en Sara Baars. Zij zullen de kans krijgen om te debatteren in de Europese finales die op 1 oktober in Berlijn plaats vindt tijdens de grootste bijeenkomst wereldwijd van het chemische bedrijfsleven, de EPCA 51ste Annual Meeting.

Lees het volledige bericht op de website:


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 418
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Secretariaat NWBC

Tel: 070-444 06 90
Fax: 070-444 06 61 

E-mailnwbc@nrk.nl
 

CAO Kunststof & Rubber

 

 

 

© NWBC 2022